3 דברים שחובה לדעת על חוזה עסקי

לאחרונה אנחנו שומעים יותר ויותר מתעניינים שמבררים לגבי חוזה עסקי.

בכל פעם פונים אלינו אנשים שאינם מכירים אחד את השני ושואלים אותנו שאלות שונות שנוגעות לחוזה.

השאלה האחרונה שנשאלנו מספר פעמים בנוגע תחום היא: "האם צריך ליווי של עורך דין בעת עריכת חוזה?".

לפני כמה רגעים פנו אלינו שוב עם שאלה זהה, כך שהחלטנו לכתוב מדריך שיאפשר לכולם לדעת מהם X הדברים שחובה לדעת על חוזה עסקי.

כך לא נצטרך לחזור על התשובות שלנו שוב ושוב. רוצים לדעת מהן התשובות שניתנו למתעניינים עד כה? כדאי שתקראו את השורות הבאות:

  1. חשוב לדעת קודם כל את ההגדרה של "חוזה עסקי"

כפי שכבר ידוע לכם, פונים אלינו עשרות אנשים מידי יום. אנחנו מייעצים לכולם בכל הנוגע לחוזים עסקיים והסכמים. לא פעם, אנחנו נתקלים באנשים שמבררים פרטים לגבי חוזה עסקי ונשמע שהם אינם מבינים לחלוטין על מה הם מדברים. כדי שאתם תוכלו להיות בטוחים שיש לכם את ההגדרה של חוזה מסוג זה, החלטנו להתחיל בפירוט מעמיק אודותיו. להלן הפרטים: חוזה עסקי הוא בעצם הסכם כתוב, עליו חותמים כמה צדדים (בהתאם לצורך). חתימה על חוזה מסוג זה מתרחשת כאשר הצדדים הנ"ל רואים שיש צורך בכתיבת תנאים שיגנו באופן חוקי וכתוב את אחד או יותר מהמצבים הבאים:

  • עסקאות מסוימות שצפויות להתרחש
  • תשלומים עתידיים
  • פיצויים שעתידים להינתן למי מהצדדים
  • מיזוגים
  • קנייה או מכירה של נכסים

 

  1. חשוב לחתום על חוזה עסקי עם עורך דין

כשיש על הפרק חתימה על הסכם מייסדים או חתימה על חוזה עסקי, אלו מצבים שיש להם השלכות מורכבות. כפי שצוין לעיל, במהלך חתימה על חוזים אלו, יש התחייבויות שנוגעות לתשלומים ונכסים. כאשר יש מעורבות של חברה וכסף באותו מסמך, חשוב מאוד להתייעץ ולהסתייע בשירותיו של עו"ד דיני חברות. אנחנו שומעים לא פעם על בעלי חברות שמחליטים לערוך חוזה עסקי באופן עצמאי מסיבות שונות. בסופו של דבר, במרבית המקרים, הם פונים אלינו ושואלים איך נוכל לסייע להם בעקבות חוזה שנכתב, נחתם ונמצא בסופו של דבר שנכתבו בו טעויות שמקנות זכויות לצד השני שאינן היו רצויות בתחילה.

3 דברים שחובה לדעת על חוזה עסקי
3 דברים שחובה לדעת על חוזה עסקי
  1. ניתן לפנות אל עורך דין עוד לפני שלב הכנת החוזה

חשוב שתדעו שעורך דין צפוי ללוות אתכם מתחילת כתיבת החוזה (משלב הניסוח) ועד השלבים המתקדמים יותר שכוללים משא ומתן, שינוי של סעיפים בעת הצורך, עריכת חוזה מחדש וגם בשלב החתימות. יתרה מזאת, אם וכאשר נוצר מצב שבו ישנה הפרה של החוזה מאחד הצדדים, עורך הדין יוכל לפעול בהקדם האפשרי כדי לטפל בעניין.

עכשיו אתם יודעים את 3 הדברים הכי חשובים בכל הנוגע לחוזה עסקי. עכשיו נותר לנו רק לאחל שתחתמו חוזה בדרך הנכונה, בהצלחה!

 

משקל

אודות המחבר

רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?
מאזניים

מידע נוסף סביב הנושא

כיצד לפעול נכון לאחר תאונת דרכים

תאונות דרכים הן אירועים שכיחים שעלולים לגרום לפציעות, נזקים כלכליים ואף אובדן חיי אדם. חשוב מאוד לדעת כיצד לפעול נכון מיד לאחר קרות תאונת דרכים,