מהם התקנים המחייבים כדי לפתוח עסק של מזון?

כל עסק לממכר מזון, החל מהמסעדה המסורתית ועד לפוד טראק, דורש עמידה בתקנים ובדרישות מחייבים, גם לקראת פתיחת העסק וגם במהלך פעילותו. כדי להבטיח את בטיחות המזון שנמכר בעסק וגם את בריאות הציבור, על כל עסק לעמוד בביקורות ובבחינה של משרד הבריאות ושל גורמים רגולטוריים נוספים. אם אתם לקראת הגשמת חלום על עסק של מזון, כדאי שתכירו את התקנים המחייבים

 

תקנות תכנון ובנייה

שלב התכנון והבנייה הוא השלב הראשון בדרך להגשמת החלום לפתיחת עסק מזון. בין אם אתם קונים או שוכרים חלל קיים, משפצים חלל קיים או בונים חלל חדש – חשוב לוודא שהבנייה מותאמת לצרכים, ועומדת בדרישות הרגולטוריות ובתקני הבנייה של הרשות המקומית כדי לייעד את הנכס או את החלל לעסק מזון. גם אם החלל שלכם אינו קבוע והוא דוכן או פוד טראק, חשוב לעקוב אחרי תהליכי הרישוי המסחרי לדוכן או הוצאת רישיון לפוד טראק.

 

היגיינה ותברואה

שמירה והקפדה על היגיינה ועל תברואה ברמה גבוהה, היא הרבה יותר ממעשה חכם למען המוניטין של עסק המזון שלכם ועבור הצלחתו. על פי תקנות משרד הבריאות, ישנם סטנדרטים ברורים וחמורים שבהם צריך לעמוד כל מקום שמוכר מזון לקהל הרחב. בין הדרישות שנבדקות עם תחילת העבודה של העסק וגם בביקורות תקופתיות, ישנו הצורך במים זורמים, במערכות אוורור מותאמות ויעילות, בשמירה על כלים ועל מכשירים תקינים ובהקפדה על ההיגיינה של העובדים בעסק.

היגיינה ותברואה

רישוי עסק למזון

קבלת רישוי עסק כרוכה בתהליך לא פשוט, והמורכבות עולה כאשר מדובר על עסק של מזון. בין הגורמים הרגולטוריים שמשתתפים בתהליך העמדת תקנים, רישוי עסקים בתחום המזון וביקורת עליהם, ניתן למצוא בין השאר את משרד הבריאות, משרד הכלכלה, משרד החקלאות, המשרד להגנת הסביבה, הרשות המקומית, שירות המזון הארצי ומשרד המשפטים.

 

בקרת איכות

בקרת איכות פנימית של עסק שעוסק בתחום המזון חייבת להיות תהליך מתמשך, על מנת להבטיח את איכות המזון, בטיחותו ועקביותו. בין השאר, חשוב לפקח על סביבת העבודה ועל ציוד העבודה, על מקור חומרי הגלם ושרשרת האספקה. יישום בקרת איכות יעילה מסייע בשמירה על איכות גבוהה של המזון שנמכר, וכתוצאה מכך גם בשמירה על המוניטין של העסק.

 

הדרכת עובדים

הכשרת אנשי הצוות שעובדים בעסק מזון ובאים במגע עם המזון, בכל אחד משלבי ההכנה שלו, היא נדבך קריטי בעסקים בתחום המזון. הכשרה והדרכה נאותה של עובדים תבטיח שכל עובד יכיר את הידע הנדרש בתחומי בטיחות המזון, הטיפול במזון ושמירה על היגיינה. הנחיות ותוכניות הדרכה מוכנות ניתן לקבל ממשרד הבריאות, או להשתמש בשירותים של מומחים בתחום.

 

לסיכום

עמידה בתקנים המחייבים ובדרישות הרגולטוריות לקראת פתיחת עסק בתחום המזון או במהלך הפעלתו, מבטיחים כי העסק פועל באופן חוקי ובאופן בטוח. זוהי השקעה במוניטין של העסק וגם בהצלחתו המסחרית כי לקוחות חוזרים הם שהופכים את העסק למצליח.

הדרכת עובדים

אודות המחבר

רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?
בקרת איכות

מידע נוסף סביב הנושא

כיצד ניתן לאתר רכוש שאבד או נגנב?

לאבד רכוש אישי יקר ערך זו חוויה מתסכלת, ולעיתים רבות גם מלחיצה. כאשר מדובר בחפצים כמו תכשיטים, כסף מזומן או מסמכים קריטיים, הזמן הופך למרכיב