גולשים רבים פנו אלינו בבקשה לקבל מידע עדכני בכל הנוגע לפתיחת עמותה. החלטנו שלא להישאר אדישים לביקוש. לכן, העלינו את המדריך הנוכחי לרשת, כדי שזה יציג בפניכם את הפרטים הרלוונטיים בנושא. בשורות הבאות תגלו מהי ההגדרה של עמותה ואיך תוכלו לפתוח אחת כזו מבלי להסתבך. הישארו כאן ותהיו בטוחים שתצאו מומחים בתחום.
נעים להכיר – עמותה
סביר להניח ששמעתם לא פעם על עמותות. אם כך, זו העת להכיר בהן מקרוב ולהבין שמדובר במוסד ללא מטרות רווח שמוקם ומנוהל בהתאם לכללים רשמיים שנקבעו על ידי מדינת ישראל. ההקמה של גוף זה אינה עניין של מה בכך. שכן, עליכם לפנות תחילה לרשם העמותות ולעמוד בקריטריונים הבאים:
- עליכם להגיע עם אדם נוסף שמעוניין בפתיחת העמותה
- צריך להיות וועד מנהל, וועדת ביקורת ואספה כללית
- עליכם להחזיק בתקנון
- תצטרכו לדווח באופן שוטף על הפעילות של העמותה
- העמותה יכולה להרוויח כסף, אך זה לא יגיע למקימים שלה
פתיחת עמותה – כך זה עובד
הגיע הזמן לדעת איך פותחים עמותה בישראל! נסביר שעליכם לאסוף תחילה 7 אנשים שיהיו מייסדי העמותה. לאחר מכן, תצטרכו למלא טופס מקוון שנקרא "בקשה לרישום עמותה". חשוב לציין שתצטרכו לבחור מראש ב – 3 שמות שונים לעמותה שלכם (בסדר עדיפות יורד). שכן, הרשם עשוי שלא לאשר את השם הראשון או השני, כך שתהיה לו את האפשרות לבחור את השם האחרון. בהמשך התהליך, תצטרכו ליישם את ההליכים הבאים:
- לציין כתובת שתשמש את הרשם להתכתבויות
- לבחור בתקנון לעמותה
- לרשום את המטרות של העמותה
- לשלם אגרת רישום ועוד
החובות של עמותה
חשוב לציין שחוק העמותות מטיל חובות שונות על העמותות בישראל. בחרנו לציין את החוב הבולט ביותר שבא לידי ביטוי בפנקסי החשבונות. אלה צריכים לשקף באופן מלא את המצב הפיננסי של העמותה. כך שזו מתחייבת להגיש מידי שנה דו"ח כספי שמאפשר לראות את ההכנסות וההוצאות.
הקמת עמותה במינימום מאמץ? זה אפשרי!
חשוב שתדעו שאתם יכולים להקים עמותה ולהתמודד עם העניינים הבירוקרטיים במינימום מאמץ. תהליך זה מתאפשר תוך הסתייעות מצד רואה חשבון שבקיא בכל הנוגע לעמותות. נמליץ בהזדמנות זו לערוך חיפוש מקיף ברחבי הרשת שיאפשר לכם להכיר ברואי החשבון שנחשבים לשם דבר בתחום. ניתן לעשות זאת תוך קריאת חוות דעת שנכתבו בפלטפורמות שונות, למשל:
- פייסבוק
- לשונית הביקורות של גוגל
- פורומים ועוד
מילים אחרונות לסיום
עד כאן המדריך שהציג בפניכם את ההגדרה של עמותה ואופן ההקמה שלה. בשלב זה אתם מכירים במידע הרלוונטי וברור לכם שתצטרכו להיעזר בגורם מוסמך שילווה אתכם לאורך הדרך. נאחל בהזדמנות זו שתקימו עמותה מוצלחת שתסייע לאחרים לאורך שנים.