באקדמיה יש כללים לכתיבת עבודות אקדמיות גם מבחינת תוכן וגם מבחינת צורה. כללי הציטוט, מבנה העבודה, אופי הפרקים והסדר שלהם – אלו כללים שכדאי להכיר לפני שאתם מתחילים לכתוב את העבודה האקדמית הראשונה שלכם.
למה יש כללים לכתיבת עבודות אקדמיות?
כל סטודנט מכיר את הרגע הזה שבו הוא נדרש לראשונה לקרוא מאמר אקדמי ולהבין מה לעזאזל החוקר מנסה להגיד. אך עם זאת, אחרי שמכירים את המבנה והכללים של כתיבה באקדמיה מבינים שהכללים האלה מסייעים בהבנה של המחקר. הכללים לכתיבת עבודות אקדמיות נועדו להפוך את הטיעון שלכם לברור ונגיש לכל הקוראים, ולהפוך לחלק מהגוף המחקרי הכולל בתחום שלכם. כשאתם ניגשים לכתוב עבודה אקדמית חשוב לזכור את הכללים האלה. צפייה בעבודה אקדמית לדוגמא תסייע לכם להכיר אותם.
ביבליוגרפיה וכללי הציטוט
המקום שבו תיתקלו בהכי הרבה כללים ופרטים קטנים הוא רשימת הביבליוגרפיה וכללי הציטוט. כלומר, איך אתם כותבים בעבודה על ציטוטים שלקחתם ממחקרים קודמים או סתם חומרי קריאה אקדמיים אחרים שקראתם בשביל העבודה. יש הרבה מאוד סוגים של ביבליוגרפיות בסגנונות שונים, וחשוב להכיר את הסוגים השונים כדי להבין אותם. עם זאת כשאתם כותבים עבודה אפשר להתמקצע בסוג אחד של כללי ציטוט ולהכיר רק אותו לעומק.
מבנה של עבודה אקדמית תקנית
לכל עבודה אקדמית יש מבנה תקני שבדרך כלל חוזר על עצמו. המבנה האחיד באקדמיה מאפשר לחוקרים להבין אחד את השני טוב יותר ולהבין את המחקר בצורה מהירה ויעילה. כל מחקר אקדמי יכלול סקירת ספרות שמתקצרת מחקרים קודמים בתחום, פרקים שמציגים את המחקר עצמו (לא משנה אם כמותני או איכותני) ולאחר מכן פרקי דיון, סיכום וביבליוגרפיה.
מה חשוב לזכור לגבי פרק הדיון בעבודות אקדמיות?
בכל עבודה אקדמית ישנו פרק של דיון. בין אם זו עבודה כמותית שמתמקדת בניתוח נתונים וממצאים מספריים ובין אם זו עבודה איכותנית או תיאורטית שמתמקדת בפיתוח תיאוריה חדשה או במחקר איכותני, תמיד יהיה פרק של דיון. פרק הדיון נועד להסביר את ממצאי העבודה שלכם ולמקם אותו בתוך גוף המחקר הכולל יותר בתחום שאליו אתם מתייחסים. פרק הדיון הוא למעשה הפרק העיקרי שמדגים מה השגתם במחקר שלכם, מה מצאתם, וגם כולל הצעות למחקר המשך ולדרכים בהן ניתן לחדד ולהעמיק את המחקר בתחום.
סיכום
באקדמיה יש כללים ברורים למבנה של עבודה אקדמית, לציטוט של מחקרים אחרים וגם לתוכן של כל פרק בעבודה האקדמית שלכם. חשוב מאוד להכיר את הכללים האלה כדי לכתוב עבודות שמתאימות לסטנדרט באקדמיה. הכללים לכתיבה אקדמית יסייעו למרצים וחוקרים אחרים להבין טוב יותר את העבודה שלכם ויהפכו אתכם לחלק מגוף המחקר הכולל בתחום, גם אם אתם רק סטודנטים לתואר ראשון.